ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


Το Κρητικό φαγητό είναι το απόγειο της μεσογειακής κουζίνας.

H Κρητική διατροφή έχει γίνει διεθνώς αναγνωρισμένη τα τελευταία χρόνια ως ένα ξεχωριστό σύστημα διατροφής με μεγάλη διαχρονική γευστική και θρεπτική αξία. Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι το Κρητική διατροφικό μοντέλο βασίζεται κυρίως στην κατανάλωση αγνών, φυσικών προϊόντων που προστατεύουν τον ανθρώπινο οργανισμό από ασθένειες και οδηγεί σε μακροζωία.

Οι συνταγές μαγειρικής ποικίλουν από παραδοσιακές σε πιο σύγχρονες εως και καινοτόμες. Μια τόσο ευρεία και ενίοτε ασυνήθιστη επιλογή από πιάτα δίνει συναρπαστικές, ιστορικές, κοινωνικές και εθνικές πληροφορίες και ποικιλία γεύσεων. Το κόστος είναι προσιτό για όλες τα βαλάντια, ενω το υφος του μαθήματος ειναι ζωντανό, παραστατικο και ευέλικτο.

Τα διάσημα κρητικά πιάτα, μαγειρεύονται μπροστά στον επισκέπτη, ενώ οι μαθητές ενθαρρύνονται να συμμετέχουν στο μαγείρεμα. Χρειάζεται μόνο το λάδι, το νερό, ντομάτα, κρασί η λεμόνι, κάποια βότανα για να δημιουργήσουμε ενα αξέχαστα θρεπτικό, γευστικό, θρεπτικό και υγιεινό πιάτο.
Αν δεν μπορούμε να έχουμε τα πάντα στη ζωή, μπορούμε τουλάχιστον να ζήσουμε .... το παραμύθι του «Μαγειρική στην ΑΥΛΗ>.

Οι επισκέπτες θα ακούσουν μια μικρή εισαγωγή στον κήπο μας, σχετικά με την Κρητική διατροφή, θα βάλουν ένα χεράκι στην προετοιμασία των μεζέδων και θα συμμετέχουν ενεργά στην κουζίνα μας, όπου μαθαίνουν μαζί με την Σεφ και την ομάδα της κουζίνας, πώς να προετοιμάσουν και να μαγειρέψουν παραδοσιακά πιάτα της Κρήτης
Η Σεφ αποφασίζει συνήθως ποιές συνταγές θα δείξει, ωστόσο ενθαρύνουμε τους επισκέπτες μας να ζητήσουν συγκεκριμένα πιάτα που θέλουν να μάθουν την εκτέλεσή τους.
Τέλος οι επισκέπτες τρώνε τις δικές τους δημιουργίες!

Η τιμή του μαθήματος περιλαμβάνει βιβλίο σημείωσεων, γραπτές συνταγές, μια φιάλη κρασί, μια φιάλη μεταλλικού νερού, εννοειται το κόστος των υλικών και την κατανάλωση των μαγειρεμένων φαγητών. Η διάρκεια του μαθήματος είναι περίπου 4 ώρες.

Κατεβάστε το σχετικό υλικό

Εγγραφείτε στο μηνιαίο newsletter της ΑΥΛΗΣ.

Λάβετε νέα σχετικά με ειδικές προσφορές, προσεχείς εκδηλώσεις και πολλά άλλα ...

Fodor's 100 Best Hotels Award TripAdvisor for AVLI Hotel