12/06/2019 | Food & Wine
Chef's Secret
Gamopilafo
Υλικά για 4 άτομα
1200 gr κατσικάκι ελευθέρας βοσκής σε μικρές μερίδες
200 ml χυμό από φρέσκα λεμόνια
250 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
200 ml νερό
5 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
5 φύλλα δάφνης
Αλάτι, πιπέρι
400 gr ρύζι καρολίνα
700 ml ζωμό από κατσίκι
500 ml ζωμό από κοτόπουλο
200 gr ανθόγαλο
150 ml χυμό από φρέσκα λεμόνια
Αλάτι, πιπέρι
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κατσικάκι.
Σωτάρουμε για 10-15 λεπτά. Προσθέτουμε τα καθαρισμένα κρεμμύδια ολόκληρα. Αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε τη δάφνη και σβήνουμε με χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε το νερό και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή
φωτιά για 1 ώρα και 20 λεπτά.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τους ζωμούς από τα 2 κρέατα. . Μόλις πάρει την πρώτη βράση, προσθέτουμε το
ρύζι, το λεμόνι και το αφήνουμε για 20-25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Όταν χυλώσει προσθέτουμε το ανθόγαλο
και το πιπέρι.
Καλή επιτυχία!
Share